EXPERIENCE THE HOTTEST HORNS TO THE FULLEST!

Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor hét blaasmuziekfestival van Nederland: Horn of Plenty! Samen met Nederlands’ bekendste trompettist Eric Vloeimans zetten we blaasmuziek maar liefst zeven dagen lang, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij alle genres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten én laat je letterlijk omverblazen door dit meerdaagse event!

Programma

Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt!

Aires Tropicales Quintet​

Datum: woensdag 6 maart 2024
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Willem Twee Toonzaal, zittend
Prijs: € 12,50

Aires Tropicales speelt pas twee jaar samen en timmert internationaal nu al ontzettend hard aan de weg. Ook op Horn of Plenty krijgt dit zeer jonge talent een podium. Het kwintet heeft een unieke sound binnen de traditionele kamermuziek en valt op door hun sterke energie en de ritmes uit hun geboortelanden Cuba en Spanje. Het speelt zonder bladmuziek en weet een doordachte en zeer aangename performance neer te zetten. 

Aires Tropicales is in oktober ‘21 opgericht aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Het kwintet bestaat uit de Cubaanse en Spaanse musici: Karla Hernández (hoorn), Ninián Rodríguez (klarinet), Alicia Haro (fluit), Jorge Ruíz (hobo) en Silvia Ruiz (fagot).

Ze hebben in raptempo een indrukwekkende carrière opgebouwd door verschillende projecten en prestaties. Zo hebben ze met Netflix en Vogue de promotiecampagne voor de serie “Queen Charlotte” gemaakt en diverse muziekprijzen gewonnen in o.a. Nederland, Spanje en Italië. Daarnaast hebben ze het voorrecht gehad om in gerenommeerde concertzalen te spelen, zoals in Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw Eindhoven.

*Bestel je tickets voor drie concerten of meer, dan ontvang je korting. Ga voor meer info naar Tickets.

*Bestel je tickets voor drie concerten of meer, dan ontvang je korting. Ga voor meer info naar Tickets.

Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet

Datum: donderdag 7 maart 2024
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Theater aan de Parade – Pleinzaal, zittend
Prijs: € 24,50*

*Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang): € 12,50

Nederlands’ bekendste trompettist Eric Vloeimans is als curator en boegbeeld zeer nauw betrokken bij Horn of Plenty. En natuurlijk kan hij zelf niet in het programma ontbreken. Na het daverende succes van Levanter in 2022 keert hij samen met Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet terug naar het festival met een nieuwe voorstelling: Blow The Wind Easterly. Een concert waarin hun werelden samensmelten en hun muziek elkaar weer vinden.

Kinan is een wereldster. Deze klarinettist uit Damascus nodigde Eric tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Eric is al lange tijd gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik tussen beiden was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter; een succesvolle voorstelling waarin ze werden bijgestaan door toppianist en Boy Edgarprijswinnaar Jeroen van Vliet.

De synergie tussen de drie muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven. In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee naar de horizon, in een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Je denkt ze te kennen, maar bereid je voor op een magische verrassing.

Karsu

Datum: zondag 10 maart 2024
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Theater aan de Parade –  Pleinzaal, staand
Prijs: € 29,50

Zangeres en pianiste Karsu (Amsterdam, 1990) is met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek één van de nieuwe sterren in de Nederlandse popmuziek. Ze stond in meer dan twintig landen over de hele wereld op het podium, waaronder drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en twee keer op North Sea Jazz.

Voor 2020 stond een wereldtour op het programma. De uitbraak van COVID-19 gooide echter roet in het eten. Maar Karsu zat niet stil; ze gaf vanachter haar vleugel thuis veel online concerten, verzorgde een livestream, deed een Empty Concertgebouw Session, maakte meerdere videoclips en speelde wekenlang voor coronapatiënten in het VUmc. Bovendien pakte ze haar hobby koken verder op; wat resulteerde in een serie filmpjes van Karsu’s Kitchen  op YouTube, gevolgd door een kookboek en een eigen kookprogramma op 24Kitchen.

In 2021 werd ze in één klap bekend voor het grote publiek door het Tv-programma De Beste Zangers, en inmiddels bezoekt ze als presentatrice verschillende bekende artiesten thuis in het programma Beste zangers thuis bij… op NPO3.

*Bestel je tickets voor drie concerten of meer, dan ontvang je korting. Ga voor meer info naar Tickets.

tickets

Horn of Plenty verkoopt tickets per concert. Het is dus niet mogelijk om een festivalticket te kopen dat in één keer toegang biedt tot alle concerten. We bieden je wel een mooie staffelkorting aan die het aantrekkelijk maakt om meerdere concerten te bezoeken:

– Drie concerten: 15% korting
– Vier concerten: 20% korting
– Vanaf vijf concerten en meer: 25% korting

Jongeren t/m 25 jaar kunnen een aantal Horn of Plenty-concerten voor slechts € 12,50 bezoeken. Deze Lastminute Jongerenkorting is 48 uur voor aanvang concert beschikbaar.

Kaarten voor Horn of Plenty zijn te koop via onze website, op de website van Theater aan de Parade en op de website van Willem Twee muziek en beeldende kunst. Ook is het mogelijk om aan de kassa van Theater aan de Parade kaarten te bestellen of telefonisch via: 073-6809809.

Voor meer informatie over de kaartverkoop verwijzen je graag naar Theater aan de Parade.

vorigeeidtie

Eerder stonden op het festival:

Eric Vloeimans • Reinier Sijpkens • The Paradiso Orchestra • Kinan Azmeh • Licks & Brains • Simone Roerade • VIB Brass Band • Jeroen Doomernik • Han Bennink • TinMen & the Telephone • Fenix ft. Kika Sprangers • Paradox Jazz Orchestra • The Nordanians • Harmen Fraanje & Arve Henriksen • Levanter • Het Zuid Nederlands Workshop Orkest • Hans Dulfer • Egbert Derix • Dianto Reed Quintet • Miroslav Petkov • Dimitar Bodurov • Amsterdam Brass Quintet • Amsterdam Klezmer Band • The Quartet NL • Gallowstreet

vloeimans

Trompettist Eric Vloeimans gelooft heilig in de kracht van muziek. En dan bedoelt hij álle muziek. Hij speelt zelf alle mogelijke stijlen en wil zijn ontdekkingen graag delen met anderen. Hij wil mensen inspireren om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf muziek te maken. Geen wonder dat Eric en de initiatiefnemers elkaar hebben gevonden. Ze hebben samen als doel steeds meer mensen, én steeds meer verschillende mensen, in contact te brengen met muziek.

vragen

Horn of Plenty wordt op de diverse plekken in ‘s-Hertogenbosch georganiseerd. De hoofdlocatie is Theater aan de Parade: Parade 23. Daarnaast worden er ook concerten georganiseerd in het Willem Twee Poppodium: Boschdijkstraat 100, in de Willem Twee Toonzaal: Prins Bernardstraat 4 en in de Verkadefabriek: Boschdijkstraat 45. Kijk dus goed per concert waar het optreden plaatsvindt. Mogelijk gelden voor deze locaties en/of zalen specifieke (eigen) huisreglementen. Die zijn ten alle tijden van toepassing en dienen te worden gerespecteerd.

De deuren van de zaal gaan 10 à 15 minuten voor aanvang concert open. Wanneer het concert begonnen is, wordt er geen toegang meer verleend tot de zaal. Anders dan op de nadrukkelijke toestemming van de zaalwacht op geaccepteerde pauzemomenten.

Het verschilt per concert of er een pauze is inbegrepen. Indien er een pauze is inbegrepen, staat dit bij het programma vermeld.

Het is niet toegestaan om zelf eten & drinken mee te nemen naar de concertlocatie. Er zijn consumpties en (kleine) versnaperingen verkrijgbaar bij de bar.

Het is niet toegestaan om tijdens Horn of Plenty huisdieren mee te nemen.

We hanteren geen minimumleeftijd. Echter adviseren wij geen kinderen tussen de 0 en 4 jaar mee naar het festival te nemen.

Mochten er vragen zijn over beeldmateriaal, interviews, persplaatsen en/of andere pers gerelateerde vragen over Horn of Plenty, neem contact op met Sharon Dahler via sharon.dahler@theateraandeparade.nl of bel: 06 10081476.

Horn of Plenty 2024 wordt gepresenteerd door Theater aan de Parade, Eric Vloeimans, , Willem Twee muziek en beeldende kunst, Jazzwerkplaats Den Bosch en de Verkadefabriek. De kaartverkoop en de klantenservice verloopt via Theater aan de Parade. Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen van maandag t/m vrijdag, van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur via: 073-6809809.

Een meerdaags bezoek aan Horn of Plenty is niet alleen de moeite waard vanwege de muziek. Ook wat betreft sfeer is Den Bosch met zijn historische en gastvrije binnenstad de ideale bestemming voor een kort of lang verblijf. Ga voor een compleet overzicht van hotels en B&B’s naar Visit Den Bosch. (Verblijf & overnachten locaties | VisitDenBosch.nl).